Twoje konto na Twitterze może zostać zamknięte, jeśli nie zalogujesz się wkrótce

Jeśli masz związek nienawiści z miłości do mediów społecznościowych, jest to zrozumiałe. Spójrzmy prawdzie w oczy, witryny takie jak Facebook od lat powodują problemy dla użytkowników.

Od aplikacji na Facebooku, która pochłania całą przestrzeń dyskową gadżetu i wyczerpuje baterię, po rozczarowywanie użytkowników nie dbaniem o swoją prywatność, istnieje wiele powodów, aby odejść. Naciśnij lub kliknij tutaj, aby dowiedzieć się, jak wzmocnić ustawienia prywatności na Facebooku.

Facebook nie jest jedyną witryną społecznościową, która frustruje użytkowników. Twitter ma również historię irytujących ludzi od czasu do czasu, takich jak rozmowy polityczne i fałszywe wiadomości. Ale jeśli nie korzystałeś z witryny przez jakiś czas, możesz po prostu stracić konto.



Prosty sposób na utrzymanie konta na Twitterze… ale działaj szybko

Czy wiesz, że Twitter ma nieaktywne zasady dotyczące kont? Nie czuj się źle, jeśli to niespodzianka, większość ludzi o tym nie wie.

Oto nieaktywne zasady dotyczące kont na stronie Twitter: „Zachęcamy ludzi do aktywnego logowania i korzystania z Twittera podczas rejestracji konta. Aby konto pozostało aktywne, należy się zalogować i wysłać tweeta przynajmniej co 6 miesięcy. Konta mogą zostać trwale usunięte z powodu przedłużającego się braku aktywności. ”

Najwyraźniej firma poważnie podchodzi do tego. Wysyła powiadomienia do użytkowników z nieaktywnymi kontami, z informacją, że muszą się aktywować, i to wkrótce.

Twitter ogłosił, że jeśli nie zalogujesz się na swoje konto przez co najmniej 6 miesięcy, od 11 grudnia możesz stracić swoje konto na zawsze. Twierdzi, że przeprowadzka jest częścią jego zobowiązania do obsługi publicznej dyskusji poprzez czyszczenie nieaktywnych kont w celu przedstawienia dokładniejszych i wiarygodnych informacji.


kiedy David Letterman przeszedł na emeryturę?

Może Ci się spodobać: Aplikacje mogą ukraść Twoje informacje, jeśli używasz tej wspólnej metody logowania



Jeśli Twoje konto jest nieaktywne, możesz otrzymać ostrzeżenie e-mailem. Będzie to wyglądać następująco:

„Aby nadal korzystać z Twittera, musisz zaakceptować aktualne Warunki, Politykę prywatności i Korzystanie z plików cookie. Pozwala to nie tylko podejmować najlepsze decyzje dotyczące informacji, które nam udostępniasz, ale także pozwala nadal korzystać z konta na Twitterze. Najpierw jednak musisz się zalogować i postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie przed 11 grudnia 2019 r. W przeciwnym razie Twoje konto zostanie usunięte z Twittera. ”

W przeciwieństwie do Facebooka, Twitter nie ma obecnie sposobu na upamiętnienie czyjegoś konta, które odeszło, więc ogłoszenie naprawdę wpłynęło na tych, którzy dbają o te konta.

W odpowiedzi na obawy użytkowników Twitter opublikował następujący komunikat:

Słyszeliśmy o wpływie, jaki miałoby to na konta zmarłych. To był brak naszej strony. Nie będziemy usuwać żadnych nieaktywnych kont, dopóki nie stworzymy nowego sposobu na ich pamięć.

- Wsparcie Twittera (@TwitterSupport) 27 listopada 2019 r

Twitter nadal planuje usunąć nieaktywne konta zgodnie ze swoimi zasadami, ale na szczęście wstrzyma się, dopóki nie będzie mógł utworzyć starszego systemu. Serwis społecznościowy musi jeszcze ogłosić, kiedy to nastąpi.